Goede beslissingen nemen…..

beslissen3Het is maar al te menselijk om te piekeren over een beslissing die je moet nemen. Al zijn er mensen die zonder teveel na te denken goed kunnen beslissen, zo zijn er ook mensen die met heel veel nadenken nog niet weten wat te moeten beslissen of erger nog die in het beslisproces nog de verkeerde beslissing nemen.

Het nemen van verkeerde beslissingen kan grote nare gevolgen voor je hebben. Mensen die zonder veel na te denken een goede beslissing nemen werken op een makkelijke manier samen met hun onbewuste. Hmmmm, werken met je onbewuste???? Ik hoor het je al denken, maar weet dat je onbewuste meer weet dan je bewuste. Je bewust zijn kan maar met een aantal variabele rekening houden. Om precies te zijn kan je bewust bezig zijn met 5 á  9 variabele. (de zogenaamde 7 + of – 2 regel) Vandaar dat het onthouden van telefoonnummers zo lastig is, of het opnoemen van 9 verschillende nagerechten of iets anders geks.

Daarintegen kan je onbewuste met veel meer rekening houden en dat doe je dan ook. Als je je onbewust maar zijn gang laat gaan en er op vertrouwt.

Zo kan je je wel herinneren dat je ooit in een winkel een mooie jurk of broek zag, maar hem toch niet hebt gekocht en daar dagen, weken spijt van hebt gehad. Sterker, je weet het nu nog. Dit is typisch een beslissing geweest van je bewuste, terwijl later je onbewuste je heeft laten weten dat het geen goede beslissing was, terwijl je bewust nu niet weet waarom. Jammer…. maar je kan op een makkelijke manier leren om vanaf nu goede beslissingen te nemen, te vertrouwen op jezelf. Ik zeg hier niet mee dat je je ratio moet negeren of alles op gevoel moet doen, integendeel zelfs dat zou in mijn visie niet erg slim zijn. Wil je leren op een leuke manier de juiste beslissingen te nemen houd dan mijn berichten in de gaten dan hoor en zie je het vanzelf.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s